امروزه استفاده از سیستم های پیشرفته تولیدی در صنایع و کارخانه ها، به روشی بسیار سودمند برای افزایش بهرهوری تولید بدل شده است . اما در این میان کارگاه ها و صنایع کوچک و متوسط معمولا گارد بیشتری نسبت به صرف هزینه برای استفاده از سیستم های پیشرفته دارند. در این مقاله به بررسی برخی از آثار و پیامد های مثبت و منفی بهره برداری از سیستم های جابجایی پیشرفته مانند kbk و ems خواهیم پرداخت.
کاهش استهلاک مجموعه
یکی از مهمترین سوالات صاحبان کسب و کار هنگام هزینه برای ارتقاء فرایند های تولیدی، میزان بهرهوری و سودمند بودن این عملیات در چرخه تولید آن هاست. پاسخ به این سوال در صورت طراحی بهینه و کارآمد سیستم جابجایی، با توجه به نیازسنجی دقیق کارگاه، کاملا واضح است. مشخصا استفاده از یک سیستم جابجایی هوشمند یا دستی با استاندارد های روز جهان، در وهله اول باعث کاهش استهلاک نیروی انسانی و تجهیزات توسط الگوهای قدیمی جابجایی میشود.
افزایش سرعت و دقت تولید توسط سیستم های جابجایی
افزایش سرعت راندمان تولید، یکی دیگر از مزایای مهم این محصولات است. جابجایی روشمند و روان قطعات و مواد اولیه ، با هریک از انواع ریل های kbk ,ems باعث بهینه سازی فرایند و در نهایت چندین برابر شدن سرعت تولید میشود. همه این مثال را شنیده ایم که " وقت طلاست" و با افزایش سرعت فرایندها، قائدتا زمان بیشتری برای نیروهای انسانی باقی خواهد ماند که میتواند صرف فعالیت های مهمتری شود.
مسئله بعدی در رابطه با استفاده از سیستم های جابجایی هوشمند، دقت بسیار بالای این سیستم هاست که دقت انسان در برابر آنها اصلا قابل مقایسه نیست. خیز تند تمام جهان به خصوص کشورهای پیشرفته، برای استفاده از اتوماسیون تکنولوژی هوشمند با کاربری ساده، ناشی از میل صنایع نوین به افزایش کیفیت عملکرد به واسطهی علوم فوق پیشرفته رایانهای و صنعتی طراحی میشوند.
هدایت سیستم های هوشمند مانند ems معمولا با استفاده از بوردهای برنامه نویسی شده فوق دقیق صورت میگیرد و حتی دقت، ظرافت و روان بودن را در سیستم های دستی موجود در طبقه بندی kbk هم جستجو کرد. علاوه بر دقت کاربری، دقت و آینده نگری کیفی در تولید خود این محصولات هم بسیار جدی بوده و یکی از مهمترین معیار ها برای اجرای پروژه در شرکت هاست.
کاهش هزینه های تولید توسط سیستم های جابجایی
کاهش هزینه های تولید هم از دیگر مزایای این سیستم هاست که معمولا بسیار مقوله پراهمیتی برای کارفرمایان و صاحبان صنایع است. بهرهبرداری از سیستم های جابجایی مدرن گاهی یک فعالیت گروهی را تجمیع کرده و فرایندی را رقم میزند که تنها یک نفر برای کنترل و نظارت آن کافی باشد. این همیشه بدین معنا نیست که کارگران با ورود تکنولوژی از کار بیکار خواهند شد؛ بلکه باعث میشود که کارهای سخت و طاقت فرسا از دوش نیروی انسنی برداشته شود و به عهده سیستم گذاشته شود. در عوض، کارگران میتوانند در بخش های دیگر فعال شوند و فرایند های فنی را کنترل و اجرا کنند.
البته در برخی از کارگاه های تولیدی، انجام دستی تمام فرایند ها باعث استخدام بی رویه پرسنل برای اموری مانند کمکی در جابجایی شده که جایگزین کردن یک سیستم باعث تصفیه نیروی انسانی مازاد نیز خواهد شد که به خودی خود برای شرکت هایی که به حد بحران نیروی انسانی رسیده اند، بسیار مفید خواهد بود.
علاوه بر این، امروزه کمبود نیروی انسانی برای کار، در بسیاری از کشور ها و حتی در بسیاری از صنایع در ایران به مسئلهای جدی تبدیل شده است. در مجموع میتوان گفت که استفاده از سیستم های مدرن میتوند باعث شود تا کارفرمایان بتوانند نیروی انسانی خود را مدیریت کرده و در بخش هایی کاهش دهند و به بخش های مهمتر بپردازند.
حالا شما پاسخ دهید، چه دلیلی داریم که از سیستم های جابجایی پیشرفته استفاده نکنیم؟
با نگاهی به موارد ذکر شده میتوان برداشت کرد که استفاده از سیستم های جابجایی در کارگاه های کوچک و متوسط هم، در درازمدت اثرات و پیامد های مثبتی به همراه دارد و مواردی از جمله کاهش هزینه های تولید، برای این کارگاه ها اهمیت بسیار بیشتری میتواند داشته باشد.
بسیاری از مشتریان ما جدای از صنایع بزرگ ملی و از کارگاه های کوچک و متوسط هستند که به فکر نوآوری در طراحی خطوط جابجایی خود افتاده اند تا بدینوسیله از دقت، سرعت و بهره وری این سیستم در طولانی مدت بهره مند شوند.
کارشناسان و مهندسین شرکت روهین تراش ، همواره بر این باورند که مشتریان ایرانی ما لایق بهترین کیفیت و سرویس هستند و برای رشد صنعت این سرزمین که خود، نجاتبخش بسیاری از مشکلات است، از هیچ خدمت مقدوری برای صنعت ملی اجتناب نمیکنند.